Τούρκοι πράκτορες στρατολογούν Γερμανούς συνταξιούχους για να κατασκοπεύουν την Ελλάδα

«Τούρκοι πράκτορες στρατολογούν γερμανούς συνταξιούχους» είναι ο τίτλος του άρθρου που μεταφέρει την ιστορία ενός γερμανού συνταξιούχου, ονόματι «Μάρτιν», ως ένα ακόμη παράδειγμα Ευρωπαίου συνταξιούχου που έχει «στρατολογηθεί» από Τούρκους πράκτορες για να κατασκοπεύει την Ελλάδα.

Στο δικαστήριο, όπου εκλήθη να λογοδοτήσει, ο «Μάρτιν» ομολόγησε ότι τούρκοι πράκτορες τον εξεβίασαν λόγω του ότι ήταν ομοφυλόφιλος για να τον εντάξουν σε κύκλωμα πρακτόρων.
Κατασκοπεία ανάμεσα σε 2 νατοϊκές χώρες
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η περίπτωση «Μάρτιν» δεν είναι η μοναδική. «Τον Οκτώβριο του 2014 ένας 65χρονος Γερμανός, που επί 2 χρόνια ζούσε στην Κω, συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 χρόνων» γράφει.
«Ο πρώην εργαζόμενος στον ανατολικογερμανικό λαϊκό στρατό ήταν υπό παρακολούθηση. Φωτογράφιζε μια στρατιωτική φυλακή. Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν το αυτοκίνητό του, βρήκαν κιάλια, τηλεσκόπιο, συσκευές ψηφιακής αποθήκευσης και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη δίκη του ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ, όταν ζούσε στην Τουρκία, έπαιρνε 2.000 ευρώ το μήνα και ότι ήταν ένας από πολλούς Γερμανούς και βορειοευρωπαίους συνταξιούχους στην Ελλάδα που εργαζόταν για την MIT».
Και ο γερμανός αρθρογράφος παρατηρεί: «Παρά το ότι οι δύο χώρες είναι μέλη του Νάτο και διατηρούν μια ιστορικών διαστάσεων εχθρότητα, έχουν γίνει ελάχιστα γνωστά τις προηγούμενες δεκαετίες γύρω από αυτό το θέμα. Ναι μεν επικρατούν γενικές υποψίες για τις μειονότητες που ζουν η μία στη χώρα της άλλης, αλλά καταγράφηκαν πραγματικές περιπτώσεις».

Σχόλια