Όταν η τουρκική αμυντική βιομηχανία να αναπτύσσεται με αλματώδη ρυθμό και αντίστοιχη ελληνική καταστρεφεται με τον ίδιο ρυθμό... Δείτε τα 2 video και θα καταλάβετε το γιατί.


Με αλματώδη ρυθμό συνεχίζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία να αναπτύσσεται κάτω  από την σκέπη του Ερντογάν που με τις συνεχείς ενέσεις ρευστότητας και την πλήρη στήριξη αμυντικών βιομηχανιών που πρόσκεινται σε αυτό ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι πάνω από 60 δισ. δολάρια έχουν δαπανηθεί για την δημιουργία ολοκληρωμένων τουρκικών οπλικών συστημάτων κάτι που είναι μια τεράστια άνοδος σε σχέση με τα 5 δισ.δολάρια που είχαν δοθεί πριν 15 χρόνια, με την εγχώρια βιομηχανία να έχει καταφέρει να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία ύψους 65%.
Αυτά ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ακροατήριο που αποτελούνταν από εγχώριους προμηθευτές κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Διεύθυνση στρατοχωροφυλακής στην Άγκυρα την Παρασκευή.



Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έγινε μια εκθετική ανάπτυξη του αμυντικού τομέα με την εμπλοκή της αμυντικής βιομηχανίας όλο και περισσότερο στην οικονομική δραστηριότητα με την εγχώρια βιομηχανία να αναφέρει ότι έχει γίνει εμπλοκή που αγγίζει το 65% κάνοντας χρήση τουρκικών αποκλειστικών πηγών.
Το εντυπωσιακό είναι το νούμερο των προγραμμάτων εγχώριας ανάπτυξης υλικού που πλέον αγγίζει τα 553! Όταν πριν μόλις 15 χρόνια έφταναν τα 66.
Τα 553 αυτά προγράμματα έχουν αγγίξει το κόστος των 60δισ. δλαρίων όταν παλιότερα είχε δοθεί το ποσό μόλις των 5 δισ. δολαρίων. αυτό σημαίνει ότι η αμυντική βιομηχανία έχει πλέον επιστρεφόμενο τζίρο που φτάνει τα 6 δισ.δολάρια όταν προηγουμένως με τα βίας άγγιζε το 1 δισ.δολάρια.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπογραμματείας Αμυντικών βιομηχανιών της Τουρκίας (SSM) μέχρι και το 2016 το σύνολο των αμυντικών και αεροναυτικών βιομηχανιών έφτασε σε τζίρο τα 5,9δις.δολάρια την ίδια στιγμή που οι εξαγωγές αυξήθηκαν και αποφέρουν πλέον τα 1,6 δισ.δολάρια.
Τα στοιχεία είναι δραματικά και ουσιαστικά είναι σαν ένα χρονόμετρο να κυλά εναντίον μας καθώς η Άγκυρα δεν κάνει δηλώσεις αλλά υλοποιεί με μεθοδικότητα και το σημαντικότερο με όραμα.
Κάθε κίνηση πραγματοποιείται με την εμπλοκή ιδιωτικού και κρατικού τομέα με σκοπό την παράδοση των καλύτερων δυνατόν οπλικών συστημάτων με χαμηλό κόστος για τον τουρκικό στρατό αλλά και με στροφή προς τις εξαγωγές ώστε στο μέλλον να αποδώσουν πίσω στην τουρκική οικονομία πολλαπλάσια οφέλη.

Altay,T-129 ATAK, T-214, MILGEM, TF-X, HURKUS, ANKA είναι μόνο λίγα από τα εκατοντάδες οπλικά συστήματα που έρχονται και θα αναβαθμίσουν ριζικά τις ικανότητες των ΤΕΔ στην διεξαγωγή επιχειρήσεων κατά τα πλέον σύγχρονα πρότυπα. Πηγή

Σχόλια