Πατριάρχης Κύριλλος: «Η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη - Δημιουργεί επικίνδυνο είδος ανθρώπων μακριά από τις ρίζες τους»

Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, Πατριάρχης πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει μέλλον στην Ευρώπη, διότι δημιουργεί ένα επικίνδυνο είδος ανθρώπων που είναι αποκομμένοι από τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις τους»

Ο πατριάρχης  τόνισε ότι η αποκαλούμενη  πολιτική ορθότητα έχει αυξηθεί ως μια δύναμη που επιθυμεί να περιορίσει την ελευθερία των χριστιανών να ασκούν την πίστη τους, με το πρόσχημα της ενοποίησης.
Μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ο Ορθόδοξος  ηγέτης της Ρωσίας είπε: «Η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει μέλλον, επειδή υπονοεί την ανάμιξη διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών σε ένα είδος σέικερ το οποίο όταν  ανακινηθεί δυνατά θα  δημιουργήσει ένα κοκτέιλ. Αυτό θα ήταν αδύνατο, λόγω των βαθιά ριζωμένων παραδόσεων του κάθε λαού».

«Αν η πολυπολιτισμικότητα σημαίνει αποδυνάμωση της σχέσης των ανθρώπων με τη θρησκεία και τις παραδόσεις τους, τότε τα  θύματα των διακρίσεων θα γίνουν περισσότερα . Αυτό συνιστά μια  προσέγγιση που εμπεριέχει πολλούς κινδύνους και αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη πηγή διαίρεσης, και εννοώ τη θεμελιώδη διαίρεση του είδους…αδελφός-εναντίον-αδελφού »,συνέχισε ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας.
Ο θρησκευτικός ηγέτης της Ρωσίας, 70 ετών σήμερα, έκανε  επίσης εκκλήσεις στους Ευρωπαίους να μην προσβάλλουν τους μουσουλμάνους  πυροδοτώντας πολιτιστικές συγκρούσεις .
Ο ίδιος τόνισε ότι «φαίνεται σαν  πολιτική ορθότητα ο σκοπός του περιορισμού της  ελευθερίας των χριστιανών να ασκούν την πίστη τους, αλλά εξυπηρετεί τα σχέδια άνομων ανθρώπων».
«Για παράδειγμα, γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν στην δύση  το «X-mas» αντί του «Χριστούγεννα»; Η απάντηση που πήραμε στο ερώτημα αυτό είναι ότι δεν πρέπει να βλάψουμε  τα συναισθήματα των μη χριστιανών. Εγώ ρώτησα  μουσουλμάνους αν είχαν προσβληθεί από τη λέξη «Χριστούγεννα», και είπαν «όχι». Ρωτήσαμε αν είχαν προσβληθεί από τα διακοσμημένα χριστουγεννιάτικα δέντρα στους δρόμους, και είπαν «όχι». Έτσι, αν οι μουσουλμάνοι είναι εντάξει με αυτό, ποιος πληγώνεται εδώ; Μόνο οι Χριστιανοί», κατέληξε ο ίδιος .
kirill-727593
Η πολιτική ορθότητα ενθαρρύνεται από ανίδεους δυτικούς  πολιτικούς που κάνουν διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών, τόνισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
«Έτσι τώρα, αν η Ευρώπη κόψει  κάθε δεσμό με τις ρίζες της, θέτεται  το ερώτημα αν αυτό υπαγορεύεται από την πολιτική ορθότητα ή κάτι άλλο», τόνισε ο ίδιος.
Η σημερινή Ρωσία είναι  ένα παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο που πρέπει να ακολουθηθεί υπογράμμισε ο  Πατριάρχης Κύριλλος και συνέχισε : «Η Ρωσία είναι μια πολυεθνική χώρα, αλλά η ιδέα της πολυπολιτισμικότητας δεν έχει προωθηθεί επουδενί».
Επίσης ο ίδιος   χαιρέτισε την εκλογή του Ν.Τραμπ ως φάρου ελπίδας για τη Ρωσία , και αναμένει ο εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος να  αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σχόλια