Θέλουμε 100 δισ. σε επενδύσεις… μόνο αν έχουν τηλέφωνο!

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν σε δύο πράγματα για το ελληνικό πρόβλημα, ότι χρειάζεται ικανή παραγωγή πλούτου, αλλά και για να παραχθεί αυτός ο πλούτος και να γίνει η ελληνική οικονομία παραγωγική χρειάζονται περίπου 100 δις επενδύσεις τα επόμενα 10 χρόνια. Στη χώρα όμως της Φαιδράς Πορτοκαλέας ή κοινώς Ελλαδιστάν, η λογική που επικρατεί είναι πανομοιότυπη με αυτή στο περίφημο παιδικό βιβλίο (σ.σ. για μένα δεν είναι καθόλου παιδικό ανάγνωσμα, χρειάστηκε να μεγαλώσω για να το καταλάβω), «η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων», δηλαδή τα πάντα είναι παράλογα και ανάποδα.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Παρόλο που δε νομίζω ότι χρειάζονται επιχειρήματα για να σας πείσω για τον παραλογισμό και την διαστροφή του ελληνικού κράτους που έχει αναγάγει σε αυτοσκοπό την καταστροφή όλων μας, θα σας παραθέσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί ουδείς σώφρον και σωστός επιχειρηματίας, ειδικά αλλοδαπός, δεν θα επενδύσει ποτέ και με κανέναν τρόπο στο Ελλαδιστάν.
Εάν πάτε σε μία τράπεζα να ανοίξετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου, που σημαίνει ότι πάτε σε μία τράπεζα να τις εμπιστευτείτε τις αποταμιεύσεις σας και όχι να ζητήσετε δανεικά ή να ανοίξετε λογαριασμό όψεως όπου μπορεί θεωρητικά να κάνετε κατάχρηση του μπλοκ επιταγών, θα σας ζητήσουν τα ακόλουθα, βάσει των εντολών της Τραπέζης της Ελλάδος:
ΑΦΜ (λογικό), Ταυτότητα (λογικό), αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (λογικό), αλλά από εδώ και πέρα αρχίζει η τρέλα: Τελευταίο εκκαθαριστικό, Βεβαίωση Τηλεφωνικού Παρόχου ότι έχετε τηλέφωνο στο όνομα σας (απόλυτα διεστραμμένο και παρανοϊκό) και βεβαίωση εργοδότη που εργάζεσθε ή δεν ξέρω τί άλλο.
Δηλαδή αντί το πτωχευμένο μας κράτος και οι πτωχευμένες Ελληνικές Τράπεζες από το 2010 να πρέπει να μας πείσουν να τους εμπιστευτούμε τις οικονομίες μας, έστω και αν αυτές είναι 50 ευρώ, μας ζητάνε εμείς να τους αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες για να δεχθούν να πάρουν τα λεφτά μας!
Και ρωτάω εγώ ο αδαής και ανόητος, αν δε θέλω να έχω κινητό; Απάντηση: Δεν θα έχεις λογαριασμό! Και ξαναρωτάω: Καλά, ποια είναι όμως η χρησιμότητα της βεβαίωσης του κινητού αφού την επομένη μπορώ να το καταργήσω; Απάντηση: Δεν ξέρουμε μας το ζητάει η Τράπεζα της Ελλάδας (ο Διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας, υποτίθεται ότι παλεύει να σταθεροποιήσει την οικονομία για να προσελκύσει επενδυτές).
Δε μου αρκούν όμως αυτά και επιμένω ο βλαξ: Και αν παραιτηθώ την επομένη ή με απολύσει ο εργοδότης μου; Ποια είναι η χρησιμότητα της βεβαίωσης του εργοδότη; Απάντηση: Άκρα του τάφου σιωπή και βλέμμα στο στιλ «μα τι λέει τώρα ετούτος;».
Εάν λοιπόν για να ανοίξουν έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου σε έναν απλό πολίτη ζητούν όλα αυτά τα παρανοϊκά, σκεφτείτε τι θα ζητήσουν από έναν επενδυτή και δη αλλοδαπό. Στουρνάρα ακούς; Φίλοι και σύντροφοι στη δυστυχία, ο Έλληνας γραφειοκράτης έχει στο DNA του τον ιό της διαστροφής να βασανίζει τον πολίτη, γιατί μόνο έτσι επιβεβαιώνεται η σπουδαιότητα του.
Όσον αφορά τους πολιτικούς μας που μιλάνε για ανάκαμψη και επενδύσεις, αυτά υπάρχουν στη νοσηρή τους φαντασία και μόνο (αν το πιστεύουν) και δεν πρόκειται να δούμε επενδυτή στον αιώνα τον άπαντα με τα μυαλά που κουβαλάμε. Θα κλείσω ευχόμενος καλή τύχη σε όλους, αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ αργά ποια για να μας βοηθήσει η τύχη.

Σχόλια