ΔΕΝ έχεις τα λεφτά έχεις την ιδέα το Kickstarter ένα ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης για οποιονδήποτε σκοπό μπορεί να σε βοηθήσει.

Φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ένα ευέλικτο εργαλείο χρηματοδότησης για οποιονδήποτε σκοπό. Στο Kickstarter o κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρουσιάσει μια δημιουργική ιδέα, ένα έργο, ένα επιχειρηματικό project, κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, κάτι που θέλει να ερευνήσει ή να κατασκευάσει, ή οποιονδήποτε λόγο για τον οποίο χρειάζεται χρήματα, καθώς και το απαιτούμενο κεφάλαιο.

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, δηλώνουν το ποσό που προσφέρουν ως δωρεά γι’ αυτόν τον σκοπό. Η διαφορά με τα άλλα συστήματα (π.χ. paypal donations) είναι ότι δεν γίνεται καμιά συναλλαγή αν πρώτα δεν εξασφαλιστεί στο σύνολο της η απαιτούμενη χρηματοδότηση, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλιώς η διαδικασία ακυρώνεται. Όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω του συστήματος της Amazon για διασφάλιση της αξιοπιστίας.

Το Kickstarter αναμένεται να βοηθήσει bloggers, καλλιτέχνες, designers, μουσικούς, εφευρέτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, ερευνητές, προγραμματιστές και πολλούς άλλους.

Σχόλια